Der er snesevis af udenlandske statsborgere i Estland med kabinetter fulde af våben

Medlemmer af våbenklubber, der opererer i Estland, har ret til at opbevare våben med stor kapacitet og op til 5000 runder derhjemme.
Medlemmer af våbenklubber, der opererer i Estland, har ret til at opbevare våben med stor kapacitet og op til 5000 runder derhjemme. En kvinde ser på tomme hylder i et supermarked i Moskva: Ekraanitõmmis videost

Oleksandr Milyukov, leder af den ukrainske føderation for taktisk skydning sendte et brev til sine europæiske kolleger tidligt om morgenen i februar 24: Rusland har startet en krig mod Ukraine; Rusland bør udvises fra verdensorganisationen for praktisk skydning.

Det estiske kapitel, IPSC Estland (Internationalt Praktisk Skydeforbund) holdt en hurtig afstemning blandt de lokale skytteklubber: otte støttede det ukrainske forslag, fire svarede ikke. "Disse fire... lad os sige, at de er russisktalende,”Kommenterer Jaanus Viirlo, Bestyrelsesformand for IPSC Estonia.

Klubmedlemmer har fordele

Taktisk skydning (nogle gange også kendt som praktisk skydning) er ikke en elegant olympisk disciplin, der bruger pneumatiske rifler til at ramme mål. Dette er et sportsområde, der bruger rigtige våben og ægte ammunition ved konkurrencer, der forsøger at efterligne brugen af ​​våben i det virkelige liv. Mange entusiaster har derfor militær, Defence League eller politibaggrund. Konkurrencer med automatiske pistoler er de mest populære, men der er også "long gun" klasser. Det er våben, som kan og bruges til at føre krig.

Den estiske sammenslutning af skydevåbenejere anbefalede i sidste uge at ændre våbenloven, således at skydevåben kun kunne købes og ejes i Estland af borgere i Estland, EU og NATO's medlemslande. Det andet forslag opfordrede til annullering af skydevåbenlicenser for russiske statsborgere, der træder tilbage i Estland og beslaglægger deres våben.

Estlands skydevåbenlovgivning er liberal. Udenlandske statsborgere må også købe og eje skydevåben i landet. Ifølge politiet, der er 627 statsborgere i Den Russiske Føderation i Estland, som har en estisk skydevåbenlicens; derudover er der 626 personer uden statsborgerskab, men med våbentilladelser og også nogle våben, der ejer hviderussiske statsborgere.

Den estiske lov er især venlig over for sportsudøvere, for eksempel. de førnævnte taktiske skydeentusiaster og medlemmer af klubber i denne disciplin. En kilde involveret i taktisk skydning fortalte Postimees: "Der er nogle russiske borgere, som har lange rifler i deres våbenskabe og tusindvis af patroner med ammunition."

Armin Meesit, bestyrelsesmedlem i IPSC Estland, antyder også privilegeret i forbindelse med taktisk skydning. "Mange ikke-estisk-talende individer forsøger at tilslutte sig vores konføderation, fordi når de først har en sportsmandsstatus, kan de besidde våben med stor kapacitet og blive hjemme 5,000 patroner med ammunition i stedet for et par hundrede."

Som endnu en bonus, man kan bestå den officielle våbenlicensprøve på russisk. Denne mulighed var engang inkluderet i loven. De siger på nuværende tidspunkt, at testen ikke er fuldstændig på russisk og kan udføres ved hjælp af en tolk, men dette er ren øjenskyl. I virkeligheden, en statsborger i den russiske føderation med bopæl i Estland kan bestå testen uden at tale et ord estisk, få våbenlicens og, hvis han tilhører en skytteklub, fylde huset med våben og ammunition.

Embedsmænd passerer en varm kartoffel

Mens den estiske sammenslutning af skydevåbenejere støtter begrænsninger for udenlandske statsborgere, IPSC Eesti har ingen officiel stilling. Det er rigtigt, at bestyrelsesformand Jaanus Viirlo og bestyrelsesmedlem Armin Meesit bakker op om ideen, men dette er deres individuelle holdning frem for forbundets. En konsensus kan ikke forventes fra konføderationen, da flere klubber inkluderer et stort antal russiske statsborgere, som ikke ville støtte forslaget.

Det ville være let at tale om estere og russere angående skydevåben. Men det handler ikke om etnicitet, men om statsborgerskab. I baggrunden af ​​Ruslands og Hvideruslands angreb mod Ukraine, det handler primært om borgerne i Rusland og Hviderusland, men lovændringer ville vedrøre en bredere vifte af udenlandske statsborgere.

De estiske institutioner er lunkne over forslaget om at tilføje statsborgerskabsklausulen til våbenloven. Indenrigsministeriet svarer, at det behandler spørgsmålet fra sag til sag. Harrys tømrer, Bureauchef for den interne sikkerhedstjeneste (ISS) siger, at foreningens forslag er værd at overveje, men dette er en man-kan-tænke-om-det- skriv svar.

For nogle år siden, der blev foretaget en ændring af våbenloven, der foreskriver, at en udlænding kun kan udstedes våbentilladelse i Estland, hvis der ikke er tvivl om, at personen kan udgøre en trussel mod den nationale sikkerhed. Da Postimees spurgte, om nogen våbentilladelser er blevet nægtet eller tilbagekaldt af disse grunde, politistyrelsen svarede, at der ikke har været sådanne sager.

Daimar Liiv, medlem af Foreningen af ​​Våbenejere, er kritisk over for statens overvågningsevne. "Vi har to bataljons bevæbnede mænd med mere end 600 af dem er fjendtlige over for den estiske stat," han siger. Da disse mennesker er statsborgere i Den Russiske Føderation, den russiske regering kunne kalde dem til tjeneste mod Ukraine – i det mindste teoretisk.

»Skal vi give dem ret til at bære våben, skulle vi give dem mulighed i Estland for at lære at håndtere våben, hvis de ville blive kaldt til at kæmpe mod Ukraine?“Sand spørger direkte.

Fremmede våbenejere har før skabt problemer i Estland. For år tilbage udviste Taktisk Skydeforbund Alpha skytteklubben, den største russisktalende organisation på området. Men Alpha vandt en efterfølgende retssag og er igen medlem af foreningen.

Instruktører fra Rusland

En af årsagerne til udvisningen var at skade det offentlige image. Men det kunne også forklares anderledes. Der er taktiske skydeentusiaster – lad os kalde dem pro-estiske (ikke alle er etniske estere) – som var og er irriterede over de manerer, de kunne iagttage, mens de dyrkede deres hobby. For eksempel, afholdelse af konkurrencer på russisk, at lokale sportsfolk synger den russiske hymne og vifter med russiske flag. Eller at taktiske skydeentusiaster trænes i Estland af instruktører fra Rusland.

I betragtning af lovene i Rusland, instruktørerne har helt sikkert militær- eller retshåndhævelsesbaggrund. De russiske instruktører har også tiltrukket ISS' interesse. »Der har været indikationer, som vi har taget meget alvorligt,"Siger Harrys Carpenter. "Jeg kan sige, at det ikke har udgjort en direkte trussel mod Estlands sikkerhed."

I store træk, det er nok sådan. Det er sandsynligt, at flertallet af skydevåbenejere og skydeentusiaster, herunder ikke-statsborgere eller statsborgere i Rusland, øve skydning blot som en hobby. Endnu, på det tidspunkt, hvor estiske universiteter ikke længere ønsker at optage studerende fra Rusland og Hviderusland, borgerne i de samme lande kan købe og eje våben i Estland uden problemer.