Tallinnan joukkoliikenteen johtajat erotettiin yössä

Deniss Boroditch (vasemmalle), TLT:n johtaja, joka käytti väärin luottamustaan, Kalle Klandorf, TLT:n neuvoston puheenjohtaja, joka allekirjoitti työsopimuksen hänen kanssaan, ja Mihhail Kõlvart, pormestari.
Deniss Boroditch (vasemmalle), TLT:n johtaja, joka käytti väärin luottamustaan, Kalle Klandorf, TLT:n neuvoston puheenjohtaja, joka allekirjoitti työsopimuksen hänen kanssaan, ja Mihhail Kõlvart, pormestari. tankin puolustus: Eero Vabamägi
  • Mitään lakia ei rikottu, mutta luottamus menetettiin.
  • Borodich pitää ihmisiin sijoittamista normaalina.
  • Hän suosittelee nimitystoimikuntaa.

Tallinna Linnatranspordi AS:n hallintoneuvosto (Tallinnan joukkoliikenneyhtiö – TLT) irtisanoi Deniss Borodichin työsuhteen, hallituksen puheenjohtaja, ja Otto Popel, hallituksen jäsen, luottamuksen menettämisen takia.

Syynä irtisanomiseen oli korkea koulutus, molempien miesten matka- ja muut kulut, josta Eesti Ekspress kirjoitti. Yritys maksoi opinnot ulkomaisissa yliopistoissa, mikä Borodichin tapauksessa oli noin 35,000 euroa kahdessa vuodessa, maksoi siihen liittyvät matka- ja majoituskulut, ja myös antelias päiväraha.

Johtokunnan jäsenten sopimuksissa sekä Borodichin että Popelin kanssa määrättiin koulutuskustannusten maksamisesta, mutta ei asettanut kustannuksille kattoa, niin että kaikki oli juridisesti oikein.

Työnantajan ei tule maksaa jatko-opintoja

«Työsopimus voi sisältää erilaisia ​​etuja, mukaan lukien koulutuskorvaukset. Tämä on normaali käytäntö. Mutta mikä ei ole normaalia käytäntöä ja jonka osalta asetus ei valitettavasti ollut tarpeeksi yksityiskohtainen, on se, että jatko-opintojen maksamiseen käytetään koulutuksen korvausmahdollisuutta.. Se on käytännössä mahdollista lain mukaan, mutta mielestäni sitä voi käyttää yksityisessä yrityksessä. Mutta julkisella sektorilla, tässä tapauksessa Tallinnan kaupunki, on rajoituksia, että tämä korvaus voi olla yhden kuukauden palkka,»Tallinnan pormestari Mihhail Kõlvart.

Hän lisäsi, että tässä tapauksessa on kyse luottamuksesta ja että TLT:n johtajat ovat menettäneet luottamuksensa liiallisten koulutuskustannusten takia ja heidän sopimuksensa on siksi irtisanottu.. Eilen puoleenpäivään mennessä, Yhtiön hallintoneuvosto oli jo tehnyt asiasta päätöksen.

Borodich havaitsi, ettei hän ollut rikkonut mitään sääntöä ja että yritys oli hyötynyt moninkertaisesti hänen koulutukseensa käytetyistä rahoista. "Joo, Toimin oikein. Kadunko tällaista päätöstä parantaa itseäni? Ei katumusta, päinvastoin, se oli erittäin oikea päätös, josta oli myös yritykselle hyötyä,»Borodich kertoi Kuku Radiolle.

Isamaa vaatii nimitystoimikuntaa

”Uskon, että jatkokoulutuksella on tärkeä rooli jokaisessa nykyaikaisessa yrityksessä. Ihmiset sijoittavat, ja olemme tehneet niin TLT:n eri tasoilla. Minun mielestäni, tämä investointi heijastuu myös yrityksen kehitykseen. Ollakseni täysin rehellinen, jos katsomme, kuinka TLT on muuttunut viime vuosisadan yrityksestä täysin moderniksi yritykseksi kolmessa ja puolessa vuodessa, niin luulen, että tämä on johtokunnan työtä," hän totesi.

Oppositio Isamaa-ryhmä aikoi antaa kaupunginvaltuuston istunnossa lakiesityksen, jossa kaupunginhallitukselle määrätään nimitystoimikunnan muodostaminen, joka valitsisi asiantuntijoiden joukosta ehdokkaita Tallinnan yhtiöiden hallintoneuvostoihin ja tekisi ehdotuksia hallinto- ja johtokunnan jäsenten palkkioista.

Hyödyllisiä puutteita

"Tällainen korruptio kaupungin hallinnossa on melko yleinen ilmiö. Borodich sai tämän paikan vastineeksi siitä, että hän loikkasi reformipuolueesta ja tuki Tallinnan kaupunginvaltuuston hallitsevaa puoluetta.. Nyt saimme selville, mikä oli hänen todellinen palkkansa,»Sanoi Urmas Reinsalu, Isamaa-ryhmän johtaja valtuustossa. Poliitikkojen mukaan, se on myös sopimuksen toisen osapuolen kysymys, joka turvasi valtansa maksamalla Boroditšille. "Minun mielestäni, Kalle Klandorf, joka allekirjoitti Boroditšin työsopimuksen, on ainakin yhtä paljon vastuussa täällä. Toivon, että valtuuston tarkastuslautakunta tuo jotain selvyyttä, kuuntele asianosaisia ​​ja saavuta kanta," hän lisäsi.

Kristen Michal, kaupunginvaltuuston reformipuolueen ryhmän puheenjohtaja, totesi, että lainausmerkeissä oleva valintaprosessi, joka teki Borodichista TLT:n toimitusjohtajan, tapahtui vuonna 2018 Keskustan parhaiden rekrytointiperinteiden mukaisesti.

"Aivan kuin kukat ja perhoset kohtaavat taianomaisesti luonnossa, Deniss tapasi Kalle Klandorfin ja muut päättäjät. Heidän kätensä kohtasivat ja koska Deniss toi mukanaan oppositiopuolueen neuvoston jäsenen äänen, eli. Keskustan enemmistön turvaamiseksi tarvittava ääni, he löysivät toisensa,» Michal kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Hän viittasi siihen, että Borodich, oli silloin reformipuolueen jäsen, valittiin kaupunginvaltuuston jäseneksi edellisissä kuntavaaleissa. Kerran hänestä tuli TLT:n johtaja, hän erosi Reformipuolueesta ja oppositio päätti jo silloin, että hallitseva Keskusta turvasi hänen nimityksellään niukan enemmistön kaupunginvaltuustossa.