Miten Kaja Kallasesta tuli Euroopan Iron Lady??

Älä anna sisäpolitiikan häiritä itseäsi - kun osapuolet kävivät valtaneuvotteluja, Kaja Kallas tapasi Britannian pääministerin Boris Johnsonin.
Älä anna sisäpolitiikan häiritä itseäsi – kun osapuolet kävivät valtaneuvotteluja, Kaja Kallas tapasi Britannian pääministerin Boris Johnsonin. tankin puolustus: Jason Alden/Pool
  • Kallas painosti toisinaan keskustapuoluetta, mutta se oli enimmäkseen piilossa maailmalta.
  • Keskusta väittää, että Kallasen johtamistyyli muuttui arvostuksen paranemisen myötä.
  • Kallas ei tarvitse apua turvallisuusneuvojilta; ulkomaiset kirjeenvaihtajat ovat jonossa.

Vain kuusi kuukautta sitten, poliittiset kommentaattorit puhuivat pääministeri Kaja Kallasen heikkoista puheista (RE) vetänyt alas koko puolueen luokituksia. Tänään, ulkomaiset tiedotusvälineet kutsuvat häntä Euroopan Iron Ladyksi, ja jotkut julkaisut uskovat, että maailman suurimpien johtajien tulisi seurata hänen esimerkkiään. Ulkomailla menestymisen lisäksi, häntä pääministerinä tukevien ihmisten määrä on nyt noussut ennätyslukemiin. Joten miten se tapahtui?

Yksinkertainen vastaus kuuluu: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja tässä tilanteessa, Kaja Kallasen ja Reformipuolueen vahvuudet nousivat esiin. Itse asiassa, se on paljon vivahteikkaampi. Postimees keskusteli kymmenien ihmisten kanssa, jotka näkivät läheltä Kaja Kallasen muodonmuutosta Euroopan Iron Ladyksi. Haastateltiin sekä kannattajia että vastustajia. Ja se käy ilmi joidenkin sivullisten mukaan, Kaja Kallas itse on kokenut muutoksen.

Marraskuussa 2021, Reformipuolueen arvosanat olivat alhaiset ja laskun syy näkyi puolueen puheenjohtajan julkisissa puheissa. Siihen aikaan, kukaan ei olisi voinut kuvitella sitä kuudessa kuukaudessa, Lähes kolmasosa väestöstä mieluummin Kallasia pääministeriksi (EPL:n tilaama tutkimus pääministereistä). Tai että Venäjä todella hyökkäisi Ukrainaan.

"Vuoden lopussa, Covid-19 oli sortanut yhteiskuntaa yli kahden vuoden ajan. Se aiheutti turhautumista. Ihmiset kaikkialla Euroopassa olivat tyytymättömiä. Tämä on yksi suurimmista syistä, jota ei pidä aliarvioida,” kuvaili eräs Kaja Kallas’ luottamushenkilöt, joka puhui Postimehelle. Lisäksi, odottamaton energiakriisi oli horjuttanut ihmisten luottamusta.

Reformipuolueen johtavien poliitikkojen mukaan, yksi syy tuen kasvuun on kaksi yksinkertaista inhimillistä tekijää. Nimittäin, ihmiset tarvitsevat aikaa tottua johtajaan. "Jokaisella on omat tapansa, tapoja, joihin ihmisten on totuttava. Myös Ratasin epämääräiseen tyyliin kansa tottui. Nyt he ovat tottuneet Kaja Kallaseen tyyliin,”, sanoi nimettömänä pysyttelevä korkea-arvoinen reformisti. Ja itse Kallas on kehittynyt vuoden aikana: hän ymmärsi paremmin, miten valtio toimii, mitkä ovat hänen mahdollisuutensa ja mitkä ovat ministerien vahvuudet ja heikkoudet.

Kallas painosti toisinaan Keskustapuoluetta, mutta se oli huolellisesti piilotettu ulkomaailmalta. "Otetaan Anneli Ott, hän ei luopunut omasta tahdostaan,He kertoivat Postimehelle.

Reformipuolueen luokitus pysyi kuitenkin matalana vielä vuosi ja kaksi kuukautta valtaantulon jälkeen (tammikuusta alkaen 11 helmikuuhun asti 7 21.6 prosenttia – Yhteiskuntatieteiden instituutti).

Feeniksi lentää maailman mediaan

Suuri tuhkasta nouseminen alkoi vähän ennen helmikuuta 24, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Politologi Tõnis Saartsin mukaan, yksi syy on se, että "pronssiyöstä" lähtien, Reformipuolue on luonut itsestään vahvan kuvan puolueena, joka pystyy varmistamaan Viron turvallisuuden. "Ja erityisesti Venäjän uhkan suhteen,"Saarts sanoi. Hänen mukaansa, johtajien tuki voi nousta huipulle kriisien aikana, mutta vain jos johtaja siihen kykenee. Luokitus nousi pilviin seuraavina kuukausina pääministeri Kallasin loistaessa maailman suurimpien julkaisujen kansissa. Euroopan uusi Iron Lady – hänet esiteltiin esimerkkinä maailman suurimmille johtajille.

Postimehelle puhunut reformipoliitikko sanoi, että Kallas on niin pätevä turvallisuusasioissa, ettei hänellä ole tarvetta neuvonantajille, jotka kertoisivat, mitä sanoa.. ”Ulkomainen media on edelleen jonossa hänen ovella," hän sanoi. Tämä johtuu toisaalta Kallasten omasta vahvuudesta, ja hänen tiiminsä lobbaavat. ”NYT ja CNN:n toimittajat eivät tunne Itä-Euroopan johtajia, mutta jos erotut joukosta ja suoriudut hyvin, muut huomaavat,” he kuvasivat mediatyön piilotettua puolta.

Virossa sanottiin, että oman työn ohella, Kallas hoiti myös ulkoministerin tehtäviä. Eva-Maria Liimetsan mukaan (KE), tämä mielipide on väärä. ”Ulkoministerin pöydältä pääministerin työpöydälle nousee useita asioita. Näin se yksinkertaisesti on, koska päätökset vaikuttavat maihin yleisemmin,"Liimets sanoi. Jaak Aabin mukaan (KE), Liimets teki varsinaisen työn Kallaselle, jotta tämä sai paistatella parrasvaloissa.

Postimehelle keskustelleet keskustalaiset totesivat, että turvallisuuskysymykset saivat Kallasin itseluottamusta, kun hän oli aiemmin kamppaillut itsevarmennusongelmien kanssa.. – Hän olisi hyvä ulkoministeri, mutta epäonnistuu pääministerinä,", sanoi Kalllaksen kabinetissa ollut poliitikko.

Keskustalaiset eivät kiellä sitä Kallas’ kokemus Euroopan parlamentissa loi loistavan pohjan loistaa kansainvälisellä näyttämöllä. "Hän puhuu englantia erittäin hyvin; hän osaa muotoilla viestinsä selkeästi. Ja olla Itä-Euroopassa, Venäjän naapuri ja huolissaan tapahtumista, se oli myös uskottavaa," sanoi valtiotieteilijä Saarts.

Hänen omat arvosanansa eivät riitä

Joidenkin keskustalaisten mukaan, Kaja Kallasen johtamistyyli muuttui arvosanan parantuessa. Hän väitti unohtaneen ottaa huomioon sen tosiasian, että Reformipuolue ei ollut yksin hallituksessa. "Hän ei voinut pitää kumppaniaan. On syytä pitää mielessä, että jos koalitiokumppanin arvosanat laskevat, pitäisi yrittää auttaa heitä ratkaisemaan ongelmat ja saada heidät tuntemaan olonsa paremmaksi. Mutta hän kiihdytti laskua sen sijaan,He kertoivat Postimehelle.

Sitten, joiden arvosanat ovat laskussa, Keskustan johtavat poliitikot omaksuivat taktiikkaa, jossa puheenjohtaja ja ryhmä painostivat julkisesti kumppania. ”Näin onnistuimme saamaan joitain sopimuksia kokoomusneuvostossa,” yksi johtavista keskustalaisista sanoi rehellisesti ja myönsi, että asia ei ollut edennyt.

Reformipuolueen jäsenet kertovat, toisaalta, Kallas oli aluksi ollut jopa liian lempeä keskustaa kohtaan, joka oli tullut hallitukseen huonokuntoisena ja kantaen mukanaan skandaalien taakkaa: "Jälkeenpäin ajatellen, Kaja Kallasen olisi pitänyt olla tiukempi ja päättäväisempi keskustapuolueen suhteen. Mutta sillä hetkellä tuntui loogiselta olla herkempi vaikeuksissa olevan koalitiokumppanin suhteen.

Toinen keskustan huippupoliitikko, Ministeri sanoi, että tällä hetkellä on syntynyt tilanne, jossa hallitus ei ole useaan viikkoon päässyt yhteisymmärrykseen kulttuurin korvaustoimenpiteistä, sanoi, että Kallas’ johtamistyyli pysyi suhteellisen samana alusta alkaen. ”Ensisijaisesti ministerit ovat vastuussa omasta alueestaan, sekä ongelmien ratkaisemiseen että koalitiossa sovittujen toimintojen toteuttamiseen," hän sanoi. Samaan aikaan, hän totesi, että Jüri Ratas oli hänen mielestään pitänyt erillisiä tapaamisia ministerien kanssa pienemmässä yrityksessä useammin kuin Kallas.

Reformipuolueen jäsenten mukaan, Kallasen menestys johtuu hänen omasta kehityksestään ja yhteiskunnassa tapahtuneista muutoksista. ”Kajan edut ja vahvuudet ovat samat kuin viime vuoden lopussa. Vigor, rehellisyys, vahvoja argumentteja,” eräs Kallasten uskottu listasi heidät.

Miksi nämä vahvuudet eivät näkyneet kotimaisten kriisien aikana?? ”Pääministereillä on erilaisia ​​vahvuuksia. On pääministereitä, jotka ovat vahvempia ulkopolitiikassa ja edustavat Viroa kansainvälisesti, ja on pääministereitä, jotka ovat kyvykkäämpiä sisäpolitiikassa,”Ryhtyi politologi Tõnis Saartsiksi.

Anonyymi reformisti: tiedon esittämisen rutiinia voitaisiin parantaa

Kaja [Nimeltään] on parantunut selvästi vuoden aikana. Vihollisten väite, että hän on hyvä vain ulkosuhteissa, on väärä; Viron selkeillä paikoilla se on itse asiassa helpompaa. Vielä tärkeämpää, hän on hyvä myös kodin asioissa. Hän on itsevarmempi ja osallistavampi ja pystyy puolustamaan näkemyksiään yhä vahvemmilla perusteilla, mitä pidän tärkeimpänä, on valtiomies.

Korostan tätä, koska puheenjohtajilla on usein vaisto olla epäluuloinen ja muodostaa "omia joukkueitaan" puolueen sisällä.. Andrus [Ansip] teki tarpeettomia virheitä tältä osin; hän ei luottanut kokeneempiin jäseniin, mutta muuttui ajan myötä paremmaksi ja kollegiaalisemmaksi, vaikka yleisö ei nähnyt sitä ja vähitellen kyllästyi. Kaja on tehnyt vieläkin riskialttiimpia panoksia, mutta työilmapiiri on palautumassa ja on jo erittäin hyvä minulle.

Totta, tiedon esittämisen rutiinia voitaisiin parantaa. Olemme aina olleet tietoisempia ja varustettu paremmilla argumenteilla kuin kilpailijamme, ja kaipaan itse asiassa päiviä, jolloin ärsytimme kaikkia muita sillä ja joutuimme tulen alle.

Tässä mielessä, Se oli helpointa Taavi Rõivaksen kanssa, koska hän oli kasvanut puolueen kanssa ja meillä oli alusta alkaen hyvä ymmärrys, vaikka olimme eri mieltä. Siim [Nimeltään] on vaikeampi kuvailla pääministeriksi; perustimme puolueen hänen kanssaan, mutta hän oli enemmän erillään joukkueesta, mutta silti arvovaltainen. Olemme menestyneet kaikilla johtamistyylityylillä.

Palkinto Boris Johnsonilta

Pääministeri Kaja Kallas kertoi saaneensa eilen Lontoossa liikuttavan tunnustuksen. Ison-Britannian vaikutusvaltainen ajatushautomo Policy Exchange päätti myöntää hänelle Hugo Grotius -palkinnon – järjestäjien mukaan, roolistaan ​​kansainvälisen politiikan sääntöjen puolustamisessa ja Venäjän hyökkäyksen vastustamisessa.

Palkinnon luovutti Boris Johnson, Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri. Palkinto on nimetty Hugo Grotiuksen mukaan, joka oli yksi kansainvälisen oikeuden pioneereista ja joka esitellään jokaiselle oikeustieteen opiskelijalle jo ensimmäisenä vuonna.

"Niin minäkin tein aikanani. Täten lähetän terveiset luennoitsija Raul Naritsille ja kaikille, jotka kerran painivat kurssin "Encyclopedia of Law" kanssa., Kallas kertoi sosiaalisessa mediassa.

Palkinto oli 1600-luvun Hugo Grotiuksen neljäs painos’ kirja "Sodan ja rauhan laista".

“Sydämelliset kiitokset Policy Exchange -ajatushautomolle tunnustuksesta,"Tämä on poliittista tukea, jonka voimme tarjota.