Ympäristölautakunta Estonian vuotavasta hylystä: mahdollisia vaaroja on seurattava jatkuvasti

3D-malli MS Estonian hylystä Itämeren pohjassa.
3D-malli MS Estonian hylystä Itämeren pohjassa. tankin puolustus: Tairo Lutter
  • Vuoto on suurempi kuin aiemmin havaittiin, Rajavartiolaitoksen mukaan.
  • Viron rannikko ei ole suuressa vaarassa, ympäristölautakunta kertoo.
  • Hylkyä tutkitaan parhaillaan.

Suomalaismedia kertoi sunnuntaina, että Itämeren pohjalla oleva MS Estonia -hylky on alkanut vuotaa enemmän öljyä kuin aiemmin. Ympäristöhallituksen mukaan, tämä ei aiheuta suurta vaaraa Viron rannikolle.

Suomen lehdistö välitti sunnuntaina Rajavartiolaitoksen raportin, että MS Estonian hylky on alkanut vuotaa öljyä. Pienempiä vuotoja hylystä on havaittu aiemmin, mutta tällä kertaa se on selvästi suurempi.

Länsi-Suomen rannikkovartiosto uskoo, että kyseessä on kevyt polttoöljy, Suomen yleisradioyhtiö YLE ilmoitti. Vuotavasta öljystä on otettu näytteitä asian tarkistamiseksi.

Jos vuoto jatkuu, saastumista ehkäiseviä toimenpiteitä toteutetaan, mutta kevyttä polttoöljyä ei ole helppo poistaa, koska se haihtuu nopeasti ja sekoittuu meriveteen, Rajavartiolaitos kertoi Iltalehdelle.

Rainer Vakra, Ympäristölautakunnan pääjohtaja, kertoivat kuulleensa vihjeitä pienistä polttoainevuodoista MS Estonian hylyn tutkinnan aikana. Itse hylky on kansainvälisillä vesillä ja siellä tapahtuvat tapahtumat ovat Suomen viranomaisten hallinnassa.

"Onneksi, kevyet öljytuotteet eivät yleensä ole niin vaarallisia. Ne liukenevat helpommin. kuitenkin, on tärkeää seurata jatkuvasti kaikkia mahdollisia vaaroja. Kaukaisten rannikoiden mahdollinen saastumisvaara, mukaan lukien Viron rannikko, on matala,"Vakra sanoi.

Viron turvallisuustutkintavirasto ja Ruotsin onnettomuustutkintaviranomaiset tutkivat hylkyä lautan hylyn dokumentoimiseksi ja 3D-mallin tuottamiseksi aluksesta..

Viron turvallisuustutkintavirasto ja Ruotsin onnettomuustutkintaviranomaiset lähtivät tiistaina MS Estonian uppoamispaikalle suorittamaan fotogrammetrisen tutkimuksen.. Postimees tiedusteli pilaantumisesta Turvatutkintavirastolta, mutta sen johtaja Rene Arikas on parhaillaan merellä eikä ehtinyt vastata kysymykseen..

Tutkinnassa käytetty alus on hollantilainen tutkimusalus Vos Sweet. Samaa alusta käytettiin äskettäin hylyn laserskannaukseen. Fotogrammetrinen tutkimus kestää noin kaksi viikkoa.

Tutkinnan tarkoituksena on dokumentoida hylky valokuvallisesti ja käyttää fotogrammetriaa sen 3D-mallin tuottamiseen. Kesäkuun selvityksen jälkeen hankitut tiedot käsitellään ja fotogrammetrian tulokset julkaistaan ​​syyskuussa.

MS Estonia menetettiin syyskuun lopulla 1994. Katastrofi kesti 852 elämää.